Acer Lcd Floresan ; Lcd’ nin içerisinde alt tabanının tümünü kuşatacak şekilde yatay olarak yerleştirimiş aygıttır. Inverterden gelen gerilim ile ekran aydınlatmasını sağlar. Çok ince ve hassas yapısı olması nedeniyle lcd veya lcd coverın alacağı darbelerde veya dengesiz ekran açma-kapama hareketlerinde kolayca hasar görebilir. Inverterle bağlantı yapan kablolar da dış darbe sonucunda kopup, kısa devre yapabilirler. Floresanda ya da inverter bağlantı kablolarında oluşabilecek problemler, inverter ve anakarta da zarar verebilir. Floresanların belli süre ömürleri vardır. Ekran ışığında zamanla oluşan kırmızı renk bunun belirtilerindendir.
Floresan kırıldığında ya da arızalandığında lcdyi değiştirmek pahalı bir çözümdür. Kırılan ya da bozuk floresanı değiştirmek daha uygundur. Floresan değişiminden sonra oluşan en büyük risklerden biri, orijinal üretim aşamasında uygulanabilen hassas pozisyonlamanın sonradan yapılan floresan montajında yapılmamasıdır. Bu durumda lcdnin alt kısmında yatay biçimde ışık dengesizlikleri oluşabilir. Bu kesin bir sonuç değildir fakat floresanı değiştirilmiş bir lcd ile orjinal bir lcd arasında gözlerden kaçmayacak ışık yayma durumu olacaktır. Yine de lcd değiştirmeden önce floresan değiştirmek bizce en iyi bir çözümdür. Çoğu bilgisayar kullanıcısı, lcd ışığı yanmadığında sorunun floresanda olduğunu sanarak floresanı değiştirirler. Belki de sağlam floresanı değiştirip lcdnin orijinalliğini de bozmuş olurlar, satın aldıkları floresana ödedikleri para da çöpe gitmiş olur.
Bir de çok dikkatli olunması gereken floresan değişiminde yeni floresanı kırıp ikinciyi satın almak zorunda kalanlar. Bilgisayarınızda LCD ışığı yanmaması durumunda floresanı değiştirmeden önce; anakart, inverter, lcd cable, inverter cable, floresan cable gibi başka şüphelenilmesi gereken parçalarda vardır. Kırılma söz konusu olamdığı sürece floresan arızaları sanıldığı kadar çok görülmemektedir.